Kennisblog

Goed nieuws voor werkgevers: eind in zicht van loonsanctie na RIV-toets

maandag 17 juni 2019
 

Het is ondernemers een doorn in het oog: de volstrekt onvoorspelbare uitkomst van de toetsing door het UWV van het re-integratieverslag (RIV-toets) van een langdurig arbeidsongeschikte werknemer. Want ook al heb je als werkgever alles netjes volgens het advies van de bedrijfsarts gedaan, het risico bestaat dat de verzekeringsarts van het UWV er heel anders over denkt en het UWV je vervolgens doodleuk een loonsanctie oplegt. Goed nieuws: dit gaat veranderen.
 

Stel, je hebt een langdurig arbeidsongeschikte werknemer. Die wordt in zijn of haar re-integratietraject begeleid door de bedrijfsarts die je hebt ingeschakeld. De medische informatie van die werknemer mag je als werkgever niet zelf inzien. Je bent dus voor wat betreft de inschatting van de belastbaarheid van de zieke werknemer afhankelijk van de beoordeling van de bedrijfsarts en dus volg je diens advies netjes op.
 

Verschil van inzicht

Na twee jaar worden de re-integratieactiviteiten beoordeeld door het UWV. Dat heet de RIV-toets. De verzekeringsarts van het UWV vormt dan een eigen medisch oordeel over (de belastbaarheid van) de werknemer in kwestie. Echter, in de praktijk komt het vaak voor dat dit oordeel afwijkt van het medisch advies van de bedrijfsarts. Een verschil van inzicht, geen probleem, zou je denken. Toch is het bepaald vervelend, want dat verschil van inzicht komt voor rekening van, jawel, de werkgever. 

Onredelijk

Wanneer de verzekeringsarts van het UWV namelijk het oordeel van de bedrijfsarts niet deelt, kan het UWV kan een loonsanctie opleggen, waardoor de loondoorbetalingsperiode met maximaal 52 weken wordt verlengd. En dat terwijl je als werkgever het advies van de bedrijfsarts keurig hebt opgevolgd en alles netjes volgens de regels hebt gedaan. Een onredelijk systeem, vindt ook de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid die daarom met nieuwe regels komt.

Nieuwe regels

Per 1 januari 2021 wordt het medisch advies van de bedrijfsarts leidend. Een arbeidsdeskundige van het UWV beoordeelt of werkgever en werknemer de re-integratie-inspanningen hebben gepleegd die aansluiten bij het medisch advies van de bedrijfsarts. Als dat naar behoren is gebeurd, kan de RIV-toets niet meer leiden tot een loonsanctie. Goed nieuws dus: voortaan kun je als werkgever vertrouwen op het advies van de bedrijfsarts en behoren dure verrassingen tot het verleden.

Roel Lammers

rlammers@tenadvocaten.nl
0412 - 61 44 43
 
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn