Kennisblog

Maak werk van vakantiedagen

dinsdag 11 mei 2021
  

Op 1 juli 2021 vervallen de wettelijke vakantiedagen die een werknemer in 2020 heeft opgebouwd, maar niet heeft opgenomen. Als werkgever ben je verplicht je werknemers tijdig en duidelijk te informeren over die vervaltermijn en ze de kans te geven om de vakantiedagen op te nemen. Omdat tijdens de coronacrisis bij veel werknemers een stuwmeer aan vakantiedagen is ontstaan, heb je als werkgever dit jaar een extra reden om er snel werk van te maken. 
 

De vakantiewetgeving regelt dat werknemers jaarlijks wettelijke vakantiedagen opbouwen. Elk jaar op 1 juli vervallen de wettelijke vakantiedagen die in het jaar ervoor zijn opgebouwd, maar niet zijn opgenomen. En dat zijn er dit jaar waarschijnlijk veel meer dan normaal. Want door het vele thuiswerken en de reisbeperkingen in het afgelopen coronajaar werden behoefte en noodzaak om vrije dagen op te nemen niet zo gevoeld. Bovendien waren sommige sectoren door corona helemaal dicht. Het gevolg is een ophoping van vakantiedagen bij veel werknemers. 

Informatieplicht en bewijslast liggen bij werkgever
Als werkgever ben je -op grond van een uitspraak van het Europees Hof van Justitie- verplicht om werknemers duidelijk en tijdig te informeren over de vervaltermijn van de vakantiedagen én moet je ze stimuleren die dagen op te nemen. Doe je dat niet (goed), dan behouden de werknemers hun vakantiedagen en gaat een verjaringstermijn gelden van vijf jaar. Als werkgever moet je kunnen bewijzen dat je aan die informatieplicht hebt voldaan.
 
Niet verplichten, wel stimuleren
Om aan je informatieplicht te voldoen, enerzijds, en om je werknemers anderzijds nog een échte kans te geven om hun -mogelijk talrijke- vakantiedagen te benutten, doe je er goed aan ze zo snel mogelijk schriftelijk te adviseren hun vrije dagen nog vóór 1 juli 2021 op te nemen. Je kunt je werknemers overigens niet verplichten om vakantiedagen weg te werken. Wel kun je het stimuleren, bijvoorbeeld door werk bij een werknemer weg te nemen, zodat die de vrijheid voelt om uren op te nemen. 

Vervaldatum uitstellen
Van de andere kant kan het vanwege drukte -bijvoorbeeld door heropening na corona-gedwongen sluiting- misschien juist helemaal niet wenselijk zijn dat je werknemers de komende periode en masse (langdurig) vrij nemen. In dat geval kan schriftelijk worden overeengekomen dat de vervaltermijn wordt verlengd tot 1 oktober 2021 of enige andere datum die wel mogelijk maakt de wettelijke dagen voordien op te nemen. Om dat op korte termijn goed te regelen is het verstandig om een arbeidsrechtjurist te raadplegen.


Roel Lammers

rlammers@tenadvocaten.nl
0412 - 61 44 43 
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn