Hét Kennisnetwerk neemt het thema bedrijfsopvolging onder de loep

maandag 6 november 2023


Terwijl de herfst met regen en wind van zich liet horen, verzamelden zich in restaurant Charlie in Schaijk de gasten van Hét Kennisnetwerk voor de najaarseditie van Het Kennisdiner. Onder het genot van een welkomstdrankje en smaakvol gepresenteerde amuses werden er handen geschud en werd er kennisgemaakt. Het was het begin van een avond kennis delen en culinair genieten. En van geanimeerde gesprekken over tal van zakelijke en persoonlijke aangelegenheden.

In de sfeervolle ambiance van Charlie was het gastheer en directeur/eigenaar Charles Veerkamp van Roompot Vakantiepark Schaijk die de avond aftrapte. Voor een geboeid gehoor van zo’n vijftig genodigde ondernemers en hun beoogde opvolgers vertelde Charles hoe hij in 2012 op 21-jarige leeftijd noodgedwongen het bedrijf van zijn vader moest overnemen. Met de vastberadenheid en het doorzettingsvermogen van een topsporter wist hij tegenslagen te overwinnen en het in verval geraakte bedrijf te maken tot de bloeiende onderneming die het nu is. 

Na het indrukwekkende verhaal van Charles gaven Ineke Willems van PPH Notarissen, John Verheijen van Straefin Consultancy en Marcel de Loijer van Tenzing Accountants de genodigden tekst en uitleg over respectievelijk nut en noodzaak van een levenstestament, do’s en don’ts bij een bedrijfsoverdracht en fiscaal vriendelijk overdragen met de Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR). Grote gemene deler: bij de overdracht van leiding, eigendom en/of zeggenschap van een bedrijf komen ingewikkelde fiscale, juridische en financiële kwesties kijken. Daarnaast spelen voor familiebedrijven vaak ook emoties een rol in het proces. Het is van belang om veel zaken al in een vroeg stadium te regelen en vast te leggen en je daarbij te laten begeleiden door een deskundige partij.

Terwijl intussen verschillende oog- én tongstrelende gerechten werden geserveerd, werd in wisselend gezelschap aan tafel en ook tijdens de break volop verder gepraat over het thema. Naarmate de avond vorderde maakten de discussies naar aanleiding van de presentaties steeds meer plaats voor geanimeerde gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen die hedendaagse ondernemers bezighouden. Het Kennisdiner werd afgesloten met een drankje en een praatje aan de bar, waarna de gasten, zakelijk geïnspireerd en een gastronomische ervaring rijker, huiswaarts keerden.
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn